Om barnen får bestämma…

Barnlampor är roligt tycker jag, i alla fall det jag kallar barnlampor. För mig är en barnlampa något lite extra. Det måste inte nödvändigtvis vara lampor med bilar och söta mönster, men de ska åtminstone vara färgglada. Annars är det, för mig, ”bara” en vanlig lampa. Men därmed INTE sagt att det inte är ok att ha en vanlig lampa i ett barnrum (eller en barnlampa i ett vanligt rum för den delen).

Dock tycker jag att det är kul, så länge man nu får, att piffa till barnrummet med en lampa som sticker ut. Gärna med både härliga mönster och skojiga färger, låt lampan vara mer än bara en källa till ljus. Jag har plockat ihop några härliga barnlampor nedan. Då jag valt lampor i både rosa och blått är det väl lika bra vi avhandlar det också. Det är ok med rosa och blått i barnrum, det som inte är ok är att klassificera färger som flick- och pojkfärger. Jag själv älskar rosa, vilket verkar ha smittat av sig (periodvis) på mina båda söner, som helt fördomsfritt gärna har rosa på sig. Jag älskart! Dock får jag väl erkänna att det skär i mammahjärtat när barnens kompisar frågar varför Max har en ”tjejhjälm”, när det enda han har på huvudet är hans alldeles egenvalda lila hjälm med nyckelpigor på. Men det är bara att stärka barnen, och visa vad som är rätt och fel, en början kan ju vara att köpa en lampa i rosa till pojkrummet!

7 olika barnlampor

Vad väljer ditt barn?

Penny är en lampa som går i rosa med mönster i form och blommor och fjärilar. Aneta fotboll är lampan för fotbollsfantasten. Kevin har blå botten och bilar i flera olika färger. Målilla är en pastellig lampa med katter, fiskben och prickar på. Bornholm är en spotlightlampa som jag klassar till barnlamporna tack vare färgen, men givetvis funkar den som alla andra barnlampor lika bra i andra rum. Rocket är taklampan med rymdtema, varför inte kombinera den med självlysande stjärnor i taket? Musse Pigg är en Plafond med Disneymotiv, ett motiv som håller länge. Varför inte låta lampan bli en vandringspokal i släkten?

/Jessica Jansson

This entry was posted in Belysning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.