Nya lampor från Globen i vår!

nya lampor globen

Globen lampor är en leverantör som verkligen har mycket att bjuda på i vår. Bland Globens lampor som släpps i vår ser vi designteman som marint, naturtroget, mörkromantiskt samt en hel del vågad och rolig design för dem som älskar att göra belysningen till en större del av inredningen.

Bara den senaste veckan har vi utökat sortimentet med över etthundra Globen lampor och du kan klicka här för att hitta samtliga nyheter. Nedan hittar du dock några lampor från Globen som vi på Uttaget gillade lite extra!

De klassiska lamporna

globen alfons fönsterlampa

Minst två klassiker kommer ni att kunna se i ny tappning i vår från Globen. Båda de omåttligt populära taklamporna Globen Alfons och Globen Alice är tillbaka även som fönsterlampor! Dessutom riktigt prisvärda.

 

Den energisnåla lampan

globen ledLED belysning är framtiden och det här är Globens bidrag! Lamporna har en brinntid på enorma 30.000 timmar och det är med andra ord slut på irritationen att en vägglampa slutar fungera över sängen. Globen LED kan med all fördel även användas som tavelbelysning då det mjuka ljuset skapar behagliga skuggningar.

 

Den majestätiska lampan

globen gripsholmGloben Gripsholm är en makalös pjäs till ljuskrona. Inte mindre än 8 stearinljus i kronan kombineras med en spotlight under lampan. Man får alltså både fördelen med att ha en riktigt mäktig ljuskrona hemma, men man slipper den ofta dova belysningen då spotlighten under lampan lyser upp som vilken lampa som helst. En design som passar lika bra i en konservativ designmiljö som i en modern.

 

De funktionella lamporna

globen pot bordslampaGloben har i vår släppt två enormt snygga lampor som dessutom är riktigt funktionella. Globen berättade för oss hur Globen Hanger bordslampa uppkom genom att de fick inspiration av de många ”smyckesarmar” som fanns, och kombinerade helt enkelt det i en riktigt snygg lampa. Globen Pot bordslampa löser ungefär samma sak. Det är svårt för många att få plats med en bordslampa på nattduksbordet då man ofta inte får plats med något annat utöver lampan. Globen Pot löser det genom att på ett riktigt snyggt sätt väva ihop lampan med en behållare där man kan förvara smycken, klocka eller vad man är har.

De vågade lamporna

globen spaceGloben Space taklampa och Globen Cornelius är två nya lampor från Globen i vår som verkligen sticker ut. Globen Space är gjord av spegelbelagda akrylringar som skapar en riktigt häftig effekt när ljuset sprider sig via speglarna. Globen Cornelius har en lite annorlunda stil, men är ändå en lampa som lätt kan ta hela blickfånget i ett rum med sin okonventionella design och sitt snygga designspråk. Båda lamporna bör vara glada överraskningar för de designmedvetna.

De naturinspirerade lamporna

globen chickenGloben Chicken och Globen Helge Jr. är två mycket roliga tillskott till årets nyheter. De båda lamporna spinner vidare på årets starka trend med naturinspirerade lampor. Globen Chicken har en design som påminner om hönsnät, men där Globen har lyckats lyfta upp det annars inte så smäckra till en snygg lampa som passar perfekt över matbord, i hall och i exempelvis ett inglasat uterum. Globen Helge Jr. är en unik lampa inspirerad av horn från älg och hjort. Materialet är dock med stor hänsyn inte äkta horn, utan istället skickligt målat polyresin.

Lampor för barnen

globen rabbit barnlampaBarnlampor innehåller vanligtvis klassiska tryck från disney och andra tecknade figurer, men Globen ville utveckla designen för hur barnlampor kan se ut och tog fram fräcka Globen Cottage och Globen Rabbit. Som två handbroderade och handsydda barnlampor så är de i våra ögon två av de snyggaste barnlamporna på marknaden idag. Ett måste för föräldrar som älskar att inreda barnens rum med vacker belysning. Globen har dessutom tagit fram fler barnlampor som inte får plats att ta upp här, men ni hittar alla barnlampor från globen belysning!

Shabby Chic lamporna

globen vinga bordslampaDet finns många som älskar Shabby Chic lampor – Så även Globen och Uttaget. Globen har därför tagit fram bland annat dessa två lampor som är en fröjd att titta på. Både Globen Sandhamn och Globen Vinga har spunnit vidare på årets trend kring det marina temat. Globen Sandhamn har fokuserat på en avskalad och ganska karg design och påminner mycket om en snyggt sliten riktig fyr. Globen Vinga har å andra sidan lackats i färger och skulle kunna vara Globen Sandhamn efter en restaurering. Design för alla smaker alltså!

 

Personliga favoritlampor från Globen

globen hood taklampaEn lampor i vårens kollektion från Globen har fått lite extra mycket uppmärksamhet från mig personligen. Det är taklampan Globen Hood som finns i svart och vitt. Lampan är inspirerad från den industriella trenden som jag är säker på att vi kommer att få se mycket mer av i år!

 

 

Jag hoppas att jag har lyckats inspirera er med alla dessa snygga lampor!  Ha en fantastisk vår!

// Magnus på Uttaget

This entry was posted in Belysning, Bordslampor, Fönsterlampor, Globen, golvlampor, Taklampor, Vägglampor. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.