Inspiration utebelysning

Jag hoppas ni haft en fin helg, det har jag. Solen har lyst hemma hos oss hela helgen, och den värmer trots stadiga minusgrader. Jag hade t-shirtpremiär med kaffekoppen sittandes intill husväggen. Härligt! När jag kom tillbaka till jobbet i dag ser jag att överlägset har vi sålt mest av altanbelysningar. Och jag förstår er, det är så rätt tid att engagera sig i det! För att inspirera ännu mer kommer här några belysningstips från vår leverantör Nordlux som handlar om uteplatsen, trädgården och trädgårdsgången.

Uteplatsen
När det skall skapas en bra stämning i trädgården och på uteplatsen är det viktigt med en bra belysning. Vid uteplatsen kan man välja att använda sig av nedgrävningsspots och vägglampor vid husmuren. Båda alternativen finns i flera olika stilar och design. Det är nog så viktigt att finna rätt lampa som passar till husets utsida men även till huset i övrigt. Det är praktiskt att välja lampor med lågenergiljuskälla som sparar upp till 80 % av strömförbrukningen.

Trädgården
Det ger ett mycket fint intryck om man belyser enskilda saker i trädgården t.ex. en buske, träd eller en prydnadsfigur. Detta kan göras med en spotlampa eller en stolplampa, använd med fördel en med lågenergilampa. Om man väljer starkt spotljus är det viktigt att tänka på att ljuset inte fortsätter över till grannen eller förbipasserande. Man kan också välja lampor som utsänder ett lite diffust ljus. Det ger en mjuk och behaglig upplevelse av trädgården. Ljus i trädgården ger dessutom en känsla av att den inte tar slut vid uteplatsen och när man befinner sig inomhus ger en belyst trädgård en trevlig och trygg atmosfär.

Trädgårdsgången
Även själva trädgårdsgången är bra att få belysning vid, här finns återigen flera olika typer av lampor med flera olika funktioner. Är trädgårdsgången lång så kan det vara fint med en svagare ledbelysning som visar hur gången sträcker sig. Detta kan man åstadkomma med hjälp av små nedgrävningsspots som monteras i gräskanten eller med en rad av fristående lampor, till exempel solcellslampor.

utebelysning hos UttagetOvan ser vi Trädgård ball led cracked, altanbelysning, Trädgård led Spotlight och Tilos.

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.