De 4 Galnaste ljusshowerna med Julbelysning

I Sverige är vi ofta ganska blygsamma med våra trädgårdsdekorationen. Man kan se en julstjärna i de flesta fönster och en lykta i porten, kanske en och annan ljusslinga slingrad runt staketet på gården. Eventuellt har man någon excentrisk granne som slår på stort med en upplyst tomte på sin snötäckta gräsmatta.
Men på andra sidan atlanten fungerar det annorlunda. Där har bostadsområden inte sällan rena tävlingar om vem som kan sätta upp den häftigaste julbelysningen. Det leder ibland till att vissa skapar helt galna ljushower, bara för att de kan. Vi har sökt igenom internet, och en lista av de 4 galnaste Julrelaterade ljusshowerna vi kunde hitta.

4# En patriotisk hyllning till USA’s trupper

Håll ut den första, lite ”corny” minuten. Dryga en minut in sätter nämligen showen igång på riktigt, och då är det svårt att inte bli imponerad. Snygga färgväxlingar och svepande ljusrörelser i perfekt takt till musiken gör så att varje lampa används till sin fulla potential. Det, tillsammans med att de håller sig till ett tydligt tema gör att man lätt kan ha överseende med den dåliga musiken.

#3 ”Sexy and I know it”

Den här showen är inte lika storslagen som de andra på listan, men vi valde att ta med den mycket för att den är så snyggt utförd. De små tomtarna på byggnaden har perfekt synkade munrörelser till sången, och bytet emellan dem, färger och ljusrörelser gör videon otroligt dynamisk. Det är även snyggt att de använder sig av neonliknande lampor längs hela husets fasad istället för de vanliga ljusslingorna.
Den får helt enkelt mycket gjort med enkla medel, och är väldigt underhållande att se på.

#2 A very dubstep christmas

Redan från början blir man slagen av bara mängden lampor de har satt upp på huset. De tar tid på sig att bygga upp de häftigare effekterna med smart och sparsamt användande av rätt lampor vi rätt tidpunkt, istället för att ha allt på fullt blås redan från början, så håll ut första minuten! Nästan så att de bygger dramatik i takt med att musiken eskalerar. Sen när den tunga dubsteppen sätter igång inser man direkt att detta är en väl värd andra plats!. Snabba blinkande ljus skapar djup, rörelse och action värdig en riktigt häftig skrillexlåt. Mycket imponerande.

#1 Christmas Rock Medley

Den här showen är lite utanför kriterierna för den här listan, eftersom den är uppsatt på en scen med en 3d bakgrund och visas för betalande besökare för välgörenhet. Men det är Julbelysning och det är en ljusshow och den är fruktansvärt välgjord, så hör den hemma någonstans hör den hemma på förstaplatsen. Även den här börjar ganska sparsamt, och avslöjar inte vilken belysning eller vilka effekter de har installerat förrän tiden är inne. Precis när man tror att man har sett allt kommer någon ny häftig effekt, perfekt tajmad till musiken. Den eskalerar också i takt med musiken för en final så spektakulär att illusionen nästan bryts när ljuset blir för häftigt och lyser upp de tråkiga väggarna bakom kulissen. Sällan är julen såhär hårdrock!

God jul kära belysningsälskare! Du har väl inte missat vår REA på Uttaget.se? Vi kör nya lampklappar varje vecka fram till jul!

This entry was posted in Belysning, julbelysning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.