Därom tvista de lärde

Ok, ett hett ämne i dessa tider är Julgranar. Jag är en förespråkare av plastgran, eller ja: Granen måste väl inte nödvändigtvis vara tillverkad i plast. Men den ska vara konstgjord, jag ska inte behöva svära in i juni för att jag hittar barr både här och där. Hoj hoj, säger ni, men det ska ju lukta graaaan. Egentligen förstår jag inte varför, vi har så mycket andra härliga juldofter, hyacinter, apelsiner, nejlikor mm. Men absolut, vill ni nu prompt ha julgransdoft så köp luktspray… Så, när det var sagt kan vi lika gärna på studs gå in på grej nummer två. Jag har en svart gran. Och när man säger det till folk kan man ju omöjligt tro att vi är inne på år 2012. Och det är inte bara mormor som reser ragg, det finns fler.

Men jag är benhård, jag har min konstgjorda SVARTA gran och är stolt över det. Den är så fin med sina, håll i hatten, turkosa julkulor. Året är som sagt 2012 och det är dags att vi tänker nytt, och framför allt gör som vi själva vill. Vill du köpa en sned och vind gran som barrar, för flera hundra ska du ju självklart göra det! Men du ska heller inte ta skit från dem som påstår att dina barn kommer få men för livet för att du råkar ha en svart ljuvlig gran som inte barrar. Det gör iaf inte jag, och ge mig några år så mina barn får växa till sig, så ska jag motbevisa alla dessa påståenden tagna ur luften.

Mitt tips för alla er som är inne på att investera i en gran, är att köra på en variant med ljus i. Fatta vad skönt att år efter år slippa störa julfriden med att mecka med dem. Såklart finns det mängder av julgranar att välja på hos oss på Uttaget.se. Och för er som står fast vid att det ska sticka under fötterna (av barr) mellan dec-juni, så finns det mängder av julgransbelysning att välja bland. Vill du ha färgade ljuskällor, kanske röda ljus? Ljus med rinnande stearin-look? Eller kanske guldljus? För er riktiga tekniknördar finns det dessutom julgransbelysning med fjärrkontroll. In och hitta dina egna favoriter vettja! Och kommentera gärna hur ni gör med gran i din familj.

/Jessica Jansson

This entry was posted in Belysning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.