3 belysningstips för sommaren

Sommaren är här och vi är många som vill fira vår sommar på altanen. Självklart vill vi ha det snyggt när vi firar utomhus och därför har vi satt samman några bra tips.

Altanbelysning1. Infälld däckbelysning

Något snyggare än att fälla in belysning i trädäcket på altanen är faktiskt svårt att få. Placerar man belysningen längs med kanten så skapar det en visuell vägg och ökar djupet, men det blir kanske ännu snyggare om man lägger lamporna så att de belyser väggen eller räcket så ger det en riktigt häftig effekt.

Sist men inte minst kan man fälla in altanbelysningen i trapporna för att belysa trappsteg och göra det säkrare när mörkret faller på. Tillsammans med ett skymningsrelä så sparar du energi och får en ”smart” belysning som själv slår på när det börjar mörkna.

Solcellsdriven belysning2. Solcellsdriven belysning

Häng upp några risbollar med led-lampor drivna av solen själva, så löser sig ljuset utan att det behöver kosta dig något varje gång de tänds. Dessa snygga risbollar ser bra ut hela vägen in tills hösten börjar ta slut, då bör man nog ta in dem.

Personliga favoriter är de partyfärgade solcellslyktorna som du kan hänga upp överallt runt altanen, eller varför inte i ett träd i närheten? Alla kommer med egna solceller och kan därför hängas upp enskilt. Passa på att inreda trädgården med dem, så har du vacker belysning under vår, sommar och höst!

3. Ljusfat på bord och pallar

När sommaren kommer är det dags att fira ljusets årstid, och vilket bättre sätt än att göra det med ljus? Ett sätt är att ta fram några snygga tallrikar, gärna svarta eller mörka och placera ett antal värmeljus eller ljusblock på dem. Tänd dessa och låt dem skapa ett varmt, mysigt ljussken som håller i många timmar.

LjusfatFör att förbättra känslan, gör fyra-fem ljusfat och ställ ut dem runtomkring på altanen, men kom ihåg att tänka på djur & barn! Om du har en stor gård rekommenderar vi att du tar ett par pallar och ställer ut dessa när mörkret väl börjar sänka sig över sommarfirandet. De kommer att bli som små öar av ljus i mörkret och skapar ett enormt djup i din trädgård.

Så passa på att njut av ljusets högtid och ha en fantastisk sommar nu!

This entry was posted in Belysning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.