Belysningstips 2: Belysning i matsalen

Att välja rätt belysning är lika mycket ett vetenskap som en konstart – vi vill ju att våra lampor ska ge rätt ljus, men samtidigt vara snygga. Idag tittar vi på matsalen, som en kompanjon till vårt förra inlägg Belysningstips 1: Belysning till köksbänken.

Vid matbordet är det viktigt att ha behaglig belysning, för de tillfällen man äter mat och umgås, men det är också bra att kunna dra upp belysningen och få riktigt bra med ljus eftersom matbordet ofta används av hela familjen för mycket mer än att bara äta. Från att läsa läxor & skriva projektarbeten till att göra deklarationer eller arbeta hemifrån med den bärbara datorn, så är belysningen viktig.

För detta rekommenderar vi en uppsättning med flera takpendlar på rad, gärna med dimbara lampor. På så sätt kan man dimra belysningen för middagar, samtidigt som man kan öka på ljusstyrkan inför arbete.

För de mer romantiska middagarna eller då man bara vill låta köket ha mysbelysning rekommenderar vi att ha ett par snygga fönsterlampor som kan sprida ett varmt ljus som inte sticker i ögonen, tillsammans med en snygg bordslampa som fungerar som pricken över i. Detta skapar en variabel ljusmiljö där du individuellt kan styra olika områden samt anpassa köket för dess många olika behov.

Vi har satt samman paket som samlar alla de ovanstående delarna för just ditt kök: Matsalsbelysning Lilla Paketet samt Matsalsbelysning Stora Paketet.

This entry was posted in Belysning, Bordslampor, Fönsterlampor, Taklampor. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.