Allt ljus på Uppsala

Det är fler än vi på Uttaget som ser nyttan med belysning, ljus och allt som det bidrar till. Allt ljus på Uppsala är en ljusfestival vars syfte är att skapa trygghet, bjuda på upplevelser, glädje, överraskningar och hälsosamma promenader. Man har skapat en promenadslinga på 4,2 km med 15 stycken väldigt kreativt ljussatta platser. En fin tanke tycker jag, november är en väldigt mörk månad, som kan behöva lite extra ljus. Allt ljus på Uppsala ger också ett smakprov på nya armaturer, nytt sätt att arbeta med ljussättning och ny energisnål teknik. Som ni förstår kommer vi vara där, kommer ni också?

Det finns ju massor man kan göra själv. Man måste ju inte gå loss på hela stadsbilden. Jag bor i radhus och har ju en hel tomt att piffa till och lysa upp, men även om du bara har en balkong finns det faktiskt en hel del att göra för att lysa upp tillvaron.

I bilden ser ni några få exempel på hur man kan lysa upp med utomhusbelysning. Trädgårdsbelysning i form utav en Partyslinga passar lika bra upphängd i trädet som runt balkongdörren. En Buxbom, eller kanske flera, gör sig riktigt bra i en kruka precis överallt. Solcellslampor blir allt populärare, de tillåter dig att spara energi och vara miljömedveten samtidigt som du får njuta av vacker utomhusbelysning. Ett 6-pack vackra Stenlampor Solcell skapar stämning i och Ljusslinga Nyckelpiga livar upp i höstmörkret. Man kan också gå all in och lysa upp hela uteplatsen med snygg Altanbelysning.

This entry was posted in Belysning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.