5 ljusslingor för snygg utebelysning i vinter

… och 2 tips till dig som vill inreda med ljusslingor inne!

Ljusslinga

1. En klassisk ljusslinga passar alla. Slingan lägger du själv över idegranen, häcken eller virar runt trappräcket. LED-lampor har fördelen att de ger ett vackert ljus, utan att behöva mycket energi. Dessutom är de väldigt hållbara. Ljusslingan hittar ni här.

Utomhus ljusslinga istapp varmvit

2. En istapps-ljusslinga innebär att ljusdioderna inte bara sitter på en enda lång sladd, utan ett par till fem-sex dioder hänger tillsammans på flera separata sladdar, ned från huvudsladden. Som istappar! Dessa passar bäst draperade över pergolan, eller längst med en mur, så att de olika nivåerna får synas.

ljusnät

3. Har ni stora buskar i trädgården? Även om de är vintergröna syns de tyvärr knappt i vintermörkret. Släng över ett ljusnät så lyser du inte bara upp buskarnas form utan hela utemiljön. Utebelysning blir inte enklare än så!

Ljusslang med 324 ljus

4. En ljusslang är en böjlig plastslang med många små ljuskällor inuti. Den stora fördelen med dessa ljusslingor är att de är just flexibla och böjbara. Vira den runt pelaren vid porten, fläta den mellan metallstängerna i grinden eller snurra den runt balkongräcket för en modern trädgårdsbelysning. Ljusslangen med hela 324 ljus hittar ni här.

Lanternor i ljusslinga

5. Gör något annorlunda – lys upp verandan med en ljusslinga i form av stämningsfulla lanternor. På vinterhalvåret påminner de om tomtens lykta, och till sommarnätterna ger de trädgården en marin känsla. Perfekt för dig som inte orkar byta varje säsong, med andra ord. Dessa fantastiska lanternor finner ni här.

glaskulor-inomhus

Och för oss som inte har någon trädgård att belysa? Oroa dig inte, ljusslingor råkar vara riktigt trendigt även inomhus. Lägg en ljusslinga med vackra glaskulor i en glasskål på bordet i jul, eller dekorera hallspegeln med en röd slinga som sprider ett hemtrevligt ljus för den som kommer in genom dörren.

ljusslinga inomhus

This entry was posted in Ljusslingor, Utebelysning and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.