10 taklampor att inspireras av – Del 1

Taklampor är kanske den kategori inom lampor som torde krönas till konung. För vilken annan typ av lampa kan totalt förvandla ett rum, äga ditt blickfång och fascinera så många lampälskare?

Vi på Uttaget vill därför presentera en hylla denna lampornas konung genom ett inspirerande inlägg om 10 otroligt inspirerande taklampor. Några säljer vi redan, och några kommer vi inte ge oss innan vi får börja sälja.

Den här delen innehåller de 5 första inspirerande taklamporna och följs sedan upp av ytterligare 5 taklampor.

louis poulsen ph 50”Klassikern”

Louis Poulsen PH 50 är en kirurgiskt komplett lampa, som med perfektion ut i fingerspetsarna designats för att ge ett optimalt ljus för sitt syfte. En Louis Poulsen PH50 skiljer sig främst från sin lillebror Louis Poulsen PH5 genom att den är våtlackerad med högblank yta kontra PH5 som är matt i lackeringen.

lampgustaf moster”Årets äldsta nyhet”

Lampgustaf Moster är en nyhet från i år, och tar oss med på memory lane. För vem har väl inte själv någon gång haft en precis likadan taklampa, eller som barn suttit hos en äldre släkting och tittat upp på en sådan taklampa. Lampgustaf Moster kallas årets äldsta nyhet då taklampan inte släppts på marknaden än, men ändå satt minnesspår i oss alla.

by rydens gallardo”Designat kaos”

Gallardo från By Rydéns är precis vad vi valt att döpa den till här – designat kaos. De tiotals kromade aluminiumskruvarna reflekterar ljuset och får By Rydéns Gallardo att ge en belysning som påminner om inget annat än ett vackert eldklot.

zero pxl”Prisvinnaren”

Zero PXL är prisvinnande designern Fredrik Mattsons otroliga verk. Fredrik såg sin skapelse som en 3D-variant av en lågupplöst bild där pixlarna tydligt syntes. Resultatet är helt enastående, och är inget mindre än ett modernt, svenskt mästerverk. Kul för Svensk design tycker vi.

globen loft taklampa”Industri-taklampan”

Loft är en rejält trendig taklampa från det Svenska geni-design-företaget Globen Lighting och spinner vidare på årets stora trend med ruffig industristil. Den som hänger den här över köksön stämplas för alltid som en sann designälskare.

 

 

 

 

Sammanställning och länkar:

  1. Louis Poulsen PH 50
  2. Lampgustaf Moster
  3. By Rydéns Gallardo
  4. Zero PXL
  5. Globen Loft

Vi hoppas att den första delen om inspirerande taklampor har inspirerat dig! Om du gillar vad du läser får du gärna klicka på ”gilla”-knappen så att även andra kan inspireras!

This entry was posted in By Rydéns, Globen, Lampgustaf, Louis Poulsen, Taklampor. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML-taggar är inte tillåtna.